Motorola kommer tilbake til Ingram Micro og utfordrer markedet

For fem år siden kjøpte Lenovo Motorola Mobility, som den gang var eid av Google, og så skjedde det noe med varemerket. I Lenovos eie har Motorola Mobility vokst til å bli ledende i mange land i Latin-Amerika, gått fra 0 til 10 % markedsandel i USA og fra å gå med underskudd i fjor til fortjeneste for første gang på lang tid.

Det skyldes kanskje erfaringen fra IT-markedet, der Lenovo tidligere har gjort en lignende reise fra å være svært liten på markedet til å bli størst i verden på PC i dag med en markedsandel på 24,6%. Oscar Fernandez Thunström, administrerende direktør for Motorola Mobility i Norden, tror i alle fall at det er muligheten til å kunne tilby et komplett sortiment som blir avgjørende for suksess i fremtiden.

“Lenovo kan, som en av få leverandører i Norden, tilby en helhetsløsning med PC, nettbrett, mobiltelefoni og datasenter. I dag har vi ca. 300 ansatte som har erfaring med å selge PC-er til så vel bedrifter, myndigheter og kommuner som til forhandlere og nettbutikker”.

Når Motorola Mobility nå igjen har valgt Ingram Micro som distributør for mobiltelefoner, hadde det selvsagt betydning at man allerede hadde et etablert samarbeid på IT-siden gjennom Lenovo.

“Ingram Micro har, med sin bredde og erfaring, evnen til virkelig å selge et komplett sortiment fra Lenovo. De har en stor rekkevidde innen både e-handel og detaljhandel og ikke minst bedriftsmarkedet.

Motorola går for å være merket som skapte mobilkommunikasjonsbransjen og som faktisk gjorde den første mobiltelefonsamtalen mulig. De har imidlertid aldri hatt kontor i Europa, men har drevet virksomheten på avstand frem til nå når de eies av Lenovo, som har en lokal organisasjon på plass i Sverige og Norden. Hovedkontoret ligger fortsatt i Chicago, men man har i dag en tilstedeværelse som er sterkere enn noensinne i Europa.

De første årene etter oppkjøpet vokste Motorola Mobility organisk, men nå når tallene er grønne, har de planer om å gjøre investeringer som skal gi enda raskere vekst. Man tar sikte på en betydelig større markedsandel innen de neste 2–3 årene. I dagens markedsklima ser man åpninger hos operatører og i bedriftsmarkedet, og man retter seg inn mot både små og store bedrifter, myndigheter og kommuner.

“Med våre modeller kan vi tilby markedet mobiltelefoner med svært gode spesifikasjoner til en rimelig pris samt regelmessige sikkerhetsoppdateringer. Det er en trend i Norden der prisene på telefoner bare har gått oppover, og det har blitt en norm at de koster mer og mer. Vi vil utfordre det emosjonelle kjøpet og få bedrifter til å bli mer rasjonelle i kjøpet uten å gå på akkord med kvalitet eller funksjonalitet”, sier Oscar.

Motorolas ambisjon om å utfordre det etablerte kjøpsmønsteret, er noe man har med i kommunikasjonen, ved siden av den åpenbare produktinformasjonen, i det tette samarbeidet man er i ferd med å bygge opp med Ingram Micros selgere innen mobilitet.

“Det at vi igjen får Motorolas mobiltelefoner i sortimentet, styrker porteføljen vår. Det passer inn i strategien om å ha et utvalg av mobiltelefoner i ulike prisklasser, og med Lenovo kan vi dessuten tilby hele spekteret av maskinvare fra én og samme leverandør», sier Per Andersson, produktsjef hos Ingram Micro.

Motorola lanserte i forrige uke 3 nye telefoner, som du kan lese mer om under. Hvis du allerede er forhandler hos Ingram Micro, legger du din ordre i vår webshop og hvis du ønsker å bli registrert forhandler hos Ingram Micro søker du om det her.

 

Moto E6 Play

Gå direkte til favorittappene og underholdningen med fingeravtrykksleser og ansiktsgjenkjenning. Få plass til tonnevis med bilder, sanger og videoer. Se mer og scroll mindre på en 5,5” Max Vision HD+ skjerm. Ikke gå glipp av et eneste øyeblikk med det hurtigfokuserende kameraet, og ta fantastiske portretter med selfie-kameraet. Alt dette i en elegant, kompakt design som kan brukes med bare en hånd. Møt nye moto e6 play.

Funksjoner:

 • Fingeravtrykkskannere og ansiktsgjenkjenning
 • 32 GB innebygd lagring
 • 5,5” Max Vision HD+ skjerm
 • Hurtigfokuserende kamera på 13 MP
 • Stilig design, kompakt følelse
 • Langvarig 3000 mAh batteri

 

 

Moto G8 Plus

Med et best-in-class Quad Pixel kamerasystem og 48 MP sensor1, får du 4x høyere lysfølsomhet for skarpere bilder, actionfilmer og selfies under alle lysforhold. moto g8 plus. Klar for alt.

Funksjoner:

 • 48 MP kamerasensor* og Night Vision
 • Handlingskamera med utvendig vinkel**
 • 25 MP kamera
 • 6,3” Max Vision display og Dolby® stereohøyttalere
 • 40 timers batterilevetid og TurboPower™ lading***
 • Ultra-rask ytelse

 

 

Motorola One Macro
Møt den nye motorola one macro og det nye AI-kamerasystemet. Kom 5x nærmere selv de minste detaljene med det dedikerte Macro Vision-kameraet. Og du vil aldri gå glipp av et eneste blinkskudd, takket være hovedkameraets lynraske laserfokus.

Funktsjoner:

 • Laserfokusert AI-kamerasystem
 • Dedikert Macro Vision-kamera
 • Rask, energieffektiv prosessor
 • 2 dagers batterilevetid med 4000 mAh***
 • 6,2” Max Vision HD+ skjerm
 • 4 GB RAM og 64 GB internminne

 

 

 

* 48 MP kamerasensor kombinerer 4 piksler til en stor piksel for en billedoppløsning på 12 MP.
** Sammenlignet med det målte området dekket av hovedkameraet med 78° objektiv fra samme synspunkt.
*** Alle påstander om batterilevetid er omtrentlige og er basert på en gjennomsnittlig bruker både når det gjelder bruk og stand by-tid. Faktisk batteriytelse kan variere og avhenger av flere faktorer som signalstyrke, nettverkskonfigurasjon, batteriets alder, driftstemperatur, valgte funksjoner, enhetsinnstillinger, stemmedata og annen applikasjonsbruk.