Zalando og Ingram Micro samarbeider om et Nordisk lager i Stockholm

Zalando, Europas ledende moteplattform, har funnet en lokal partner som skal drive det første nordiske ordresenteret i Sverige. Ingram Micro skal drive satellittlageret i Brunna, som ligger i Stockholm. Eiendomsutvikleren er NREP Logicenters. Samarbeidet mellom Ingram Micro og Zalando markerer et nytt skritt i arbeidet med å etablere logistikk i regionen, og Zalandos mål er å investere i videre vekst i Norden.

Zalando har en klar plan for Norden. Målet vårt er å øke omsetningen til 1 milliard euro i årene som kommer. Dette skal vi oppnå ved å forbedre kundeopplevelsen og tilby relevant mote. For å oppnå dette ambisiøse, men realistiske målet, må vi ekspandere vår lokale logistikk og komme nærmere de nordiske kundene. Jeg er stolt over å kunne offentliggjøre samarbeidet med Ingram Micro. Det vil gjøre oss i stand til å realisere markedspotensialet, og de første pakkene blri sendt fra logistikksenteret i Brunna senere i år, sier Kenneth Melchior, Nordic Cluster Head hos Zalando.

Ingram Micro skal stå for driften av satellitten i Brunna, hvor antall forsendelser og returer kommer til å øke i perioden 2017–2018. En midlertidig løsning gjør at den første driften kan starte sent i 2017, og de første pakkene skal gå til kunder i Sverige. Når logistikksenteret har oppnådd full kapasitet, vil Zalando kunne halvere ventetiden i Norden slik at bedriften kan tilby levering dagen etter til de største byene i regionen. Senteret vil også føre til mer enn 500 nye arbeidsplasser.

Den nye virksomheten i Brunna er både en viktig utvidelse av tilstedeværelsen vår i de voksende markedene i Norden og en ny milepæl i samarbeidet med vår anerkjente forretningspartner Zalando. Vi har samarbeidet i snart ti år, og vi er veldig stolte over at de stoler på oss til å drive den nyeste delen av Zalandos stadig voksende nettverk av regionale distribusjonssenter, sier Michiel Alting von Geusau, Executive Vice President EMEA & APAC, Ingram Micro CLS.

Logistikksenteret i Brunna ble først og fremst valgt på grunn av den strategiske beliggenheten, som er perfekt for markedet i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Den stadig voksende kundemassen vil få en bedre kjøpsopplevelse, og varene blir levert raskere. Anlegget vil også danne grunnlaget for uttesting av nye piloter i Norden, som returtjenesten som kjøres i Stockholm. Zalando begynte å internasjonalisere logistikknettverket i desember 2015 da bedriften åpnet sitt første logistikksenter utenfor Tyskland i Italia. Ved årsslutt vil bedriften ha åtte logistikksenter i fem forskjellige land i Europa..

Ingram Micro har et langvarig forhold til Zalando. Det startet i 2008, da den europeiske netthandelspioneren Docdata ble valgt som Zalandos første leverings- og returleverandør. I desember 2015 fullførte Ingram Micro oppkjøpet av Docdata, og bedriften er i dag en av Zalandos partnere for både lokal drift og administrasjon av internasjonale returer. Ingram Micro driver også distribusjonssenter for andre bedrifter i Borås og Rosersberg i Sverige og i Espoo i Finland.

Om Ingram Micro Commerce & Fulfillment

Som en komplett leverandør av netthandelstjenester leverer Ingram Micro Commerce & Fulfillment Europe en rekke helintegrerte løsninger for krevende merkevarer og forhandlere, fra distribusjonssenter over hele kontinentet, slik at de kan gi gode kundeopplevelser med hver eneste bestilling, hver eneste dag, overalt. Tjenestene inkluderer alt fra flerkanalsoppfyllelse og en global distribusjonsplattform, til håndtering av internasjonale returer, supplert av en rekke frittstående verdiøkende tjenester. Kundene inkluderer ledende netthandelaktører som Zalando, bol.com, de Bijenkorf, Sonos, MediaMarkt, Wine in Black og mange flere.